Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2404.30
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'li başkandan skandal pankart

Şizofrenik şekilde sosyal medyadaki iftira kampanyasına kapılarak 30 Ağustos törenlerinin yasaklandığı yalanına sarılan CHP'li Başkan Tanju Özcan'ın belediye binasına astığı 'Zaferi kazananlar kutlar, kaybedenler değil' pankartı Bolululardan büyük tepki aldı.
CHP'li başkandan skandal pankart
03 Eylül 2020 12:00:00
Şizofrenik şekilde sosyal medyadaki iftira kampanyasına kapılarak 30 Ağustos törenlerinin yasaklandığı yalanına sarılan CHP'li Başkan Tanju Özcan'ın belediye binasına astığı 'Zaferi kazananlar kutlar, kaybedenler değil' pankartı Bolululardan büyük tepki aldı.

YAHYA TEKİN

Göreve gelir gelmez, Bolu’da yaşayan Suriyelilere Bolu Belediyesi’nin yaptığı yardımları kesen, seçim öncesi kimseyi işten çıkarmayacağına dair söz vermesine rağmen onlarca kişinin ekmeği ile oynayan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın skandalları bitmiyor. CHP’li Özcan, şizofrenik şekilde sosyal medyadaki iftira kampanyasına destek vererek, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklandığı yönünde kamuoyunu yanıltmaya kalkıştı. Belediye binasına ‘Zaferi Kazananlar Kutlar, Kaybedenler Değil’ yazılı pankart asan Özcan, hükümeti adeta ‘işgalci’ göndermesi yapmıştı.

Suç duyurusunda bulunuldu

Bolu halkı, Başkan Özcan’ın yerel siyasetin sınırlarını aşan saldırgan tavırlarından oldukça fazla rahatsız oldu. Bolu’nun tanınmış hukukçularından Avukat Yüksel Gültekin, Özcan’ın belediye binasına astırdığı pankart ile halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiği ettirdiği gerekçesiyle Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu. Özcan, ise gelen tepkiler üzerine “Kimseye üstü kapalı bir mesaj vermiyorum. Zaferi kazananlar kutlar, kaybedenler değil” dedi.

Tam bir akıl tutulması

Avukat Gültekin dilekçesinde, “Bu pankartta ima edilen mesaj çok açıktır ve maalesef T.C.K 216 kapsamında alenen halkın bir kesimini diğer kesim aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik etmektir. Buda kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Sorumlu bir vatandaş olarak, hukuki hakkımı kullanıyor ve Özcan’ın T.C.K 216 madde çerçevesinde cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Milat’a konuşan Avukat Gültekin, Tanju Özcan’ın gündem olmayı ve polemik yapmayı sevdiğini belirterek, “Görevi olmadığı halde ulusal siyasette etkin olmaya çabalıyor” dedi. Gültekin, “Bu pankartın milletimizin her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu, devletimizin neredeyse yedi düvele karşı ekonomik, sosyal ve siyasal bağımsızlık mücadelesi yaptığı bir dönemde astırması tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır” diye konuştu.

Özcan’ın akla zarar icraatları

Özcan, göreve gelir gelmez ilk iş olarak kentte yaşayan Suriyeli mültecilere verilen ayni ve nakdi yardımı keserek mültecilere yemek verilen aşevini kapattı. Özcan’ın akla zarar diğer bir icraatı ise belediye asansörlerinde onuncu yıl marşı çaldırmak oldu. Özcan, seçim öncesi 22 Mart 2019 tarihinde, “Belediyede çalışan işçilerin işten çıkarılmayacağını ve keyfi olarak yer değiştirme yapılmayacağını” noter huzurunda taahhüt etmiş ancak mazbatayı alır almaz verdiği sözü unutup işçi kıyımına başlamıştı.