Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde 73'ü rezerv alan olmak üzere toplam 78 alanda konut yapımının sürdüğünü söyledi.

Kentin adeta bir şantiyeye dönüştüğünü belirten Er, "Yaklaşık 80 bin hak sahibimiz olmasına rağmen, 98 bin konut ve iş yeri olmak üzere bağımsız bölümün ihalesi gerçekleştirilmiş durumda. Allah’ın izniyle 2025 sonunda tüm iş yerleri ve konutları hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. Şu ana kadar yaklaşık 27 bin konutu teslim ettik." dedi.

Çanakkale'de orman yangınlarında 541 bin 289 hektar alan zarar gördü
Çanakkale'de orman yangınlarında 541 bin 289 hektar alan zarar gördü
İçeriği Görüntüle

Kiracıları da düşündüklerini ifade eden Er, seçim döneminde kiracılara 15 bin konut vaadinde bulunduklarını hatırlatarak, "TOKİ ile bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Sosyal konut projelerimiz de olacak. Hak sahiplerine yönelik deprem konutlarını tamamladıktan sonra, alt gelir grubuna yönelik sosyal konutların inşasına da başlayacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA