Antalya, son 5 yılın temmuz ayı günlük ziyaretçi rekorunu kırdı
Antalya, son 5 yılın temmuz ayı günlük ziyaretçi rekorunu kırdı
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu yayınladı. Buna göre hafta sonu hava sıcaklıkları artmaya devam edecek. 

Yarından itibaren hava sıcaklıklarının daha da yükselmesi özellikle hafta sonu pik yapması bekleniyor. 

Hafta sonu özellikle Ege ve Akdeniz'de termometreler 40-41-43 dereceleri gösterecek. Bugün ise yurdun batı ve güney kıyılarında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyredecek. Kuzey ve iç kesimlerde ise normallerin 1-3 derece altında olacak.

Mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenen sıcaklıkların, hafta sonunda birçok bölgede rekor seviyelere ulaşabileceği belirtiliyor. Güneş çarpması ve aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan yetkililer, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan kişilerin günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçınmalarını öneriyor.

Karadeniz kıyıları biraz serinleyecek

Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu çevreleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Trabzon'un batı, Giresun'un doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Marmara’nın güneyi, Ege kıyıları, İç Anadolu ve Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi