Galatasaray yönetiminde yaşanan gelişmeler, sarı-kırmızılı camiada gündemin ilk sırasına yerleşti. Başkan Dursun Özbek'in yönetiminde ikinci başkanlık görevini yürüten Metin Öztürk ile Abdullah Kavukcu'nun peş peşe istifa etmesi, kulüp içinde yaşanan anlaşmazlıkları da beraberinde getirdi.

İki yöneticinin ayrılık kararının arka planında ise 27 Ekim'de gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında yaşanan tartışmanın bulunduğu belirtildi.

YÖNETİM TOPLANTISINDA FİKİR AYRILIĞI YAŞANDI

İddiaya göre toplantıda, kulüp üyelerinden Onur Meral'in başka bir üye olan Ayhan Özmızrak'a yönelik küfürlü ifadeleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmesi konusu ele alındı.

Metin Öztürk, kulüp üyeleri arasındaki anlaşmazlıklardan bağımsız olarak tüzük hükümlerinin uygulanması gerektiğini savundu. Öztürk'ün, bir üyeye yönelik hakaretin disiplin sürecini gerektirdiği görüşünü dile getirdiği aktarıldı.

Abdullah Kavukcu'nun ise Ayhan Özmızrak'ın muhalif kimliğine dikkat çekerek disiplin sürecine karşı çıktığı ileri sürüldü. İki yönetici arasındaki görüş ayrılığı kısa sürede sert bir tartışmaya dönüştü.

DURSUN ÖZBEK ARAYA GİRMEK İSTEDİ

Yaşanan gerginliğin ardından Başkan Dursun Özbek'in iki yöneticiyi bir araya getirerek sorunu çözmeye çalıştığı belirtildi.

Özbek'in 29 Ekim'de Kemerburgaz'da buluşma önerisinde bulunduğu ancak Metin Öztürk'ün bu davete katılmadığı, Abdullah Kavukcu'nun da Öztürk'ün gelmesi durumunda kendisinin toplantıda bulunmayacağını söylediği öne sürüldü.

DERBİDEKİ PROTOKOL OTURUMU GERİLİMİ ARTIRDI

İki yönetici arasındaki anlaşmazlığın sonraki günlerde de devam ettiği ifade edildi. Abdullah Kavukcu'nun, Fenerbahçe derbisinde Metin Öztürk'ün sarı-lacivertli kulübün başkanvekili Barış Göktürk ile protokolde yan yana oturmasına tepki gösterdiği aktarıldı.

Beşiktaş'ta deplasman kabusu: Son 5 sezonun en kötüsü
Beşiktaş'ta deplasman kabusu: Son 5 sezonun en kötüsü
İçeriği Görüntüle

Kavukcu'nun, Göktürk'ün geçmişte Galatasaray ve kendisi hakkındaki açıklamalarını hatırlatarak Öztürk'ü eleştirdiği belirtildi.

Bu gelişmenin ardından iki isim arasındaki tartışmanın daha da büyüdüğü ve fiziksel müdahale girişimine varan olayların yaşandığı öne sürüldü.

İSTİFALARIN ARDINDAN ERKEN SEÇİM GÜNDEMİ

Yaşananların ardından Metin Öztürk görevinden ayrılma kararı aldı. Abdullah Kavukcu da olayın kamuoyuna yansıtılma biçimine tepki göstererek istifasını duyurdu.

Yönetimdeki diğer ayrılıkların da eklenmesiyle Galatasaray'da yeni bir yapılanma tartışması başladı. Sarı-kırmızılı camiada bazı isimlerin Başkan Dursun Özbek'e güçlü bir yönetim listesi oluşturması ve erken seçim kararı alması yönünde çağrıda bulunduğu ifade edildi.

Kaynak: Milat gazetesi