Avrupa Birliği, İrlanda ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi hariç tüm Schengen ülkelerinde geçerli olacak yeni Giriş-Çıkış Sistemi (EES) uygulamasını yürürlüğe koyuyor.

Katil İsrail Lübnan'ı fosfor bombasıyla vurdu
Katil İsrail Lübnan'ı fosfor bombasıyla vurdu
İçeriği Görüntüle


Bu kapsamda, vizeye tabi olsun ya da olmasın üçüncü ülke vatandaşlarının İsviçre, Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn dahil Schengen bölgesine girişlerinde kişisel bilgiler dijital ortamda saklanacak.

İlk girişte biyometrik kayıt alınacak

Hürriyet'in haberine göre, EES sistemine tabi bir ülkeye ilk kez giriş yapan yolculardan yüz fotoğrafı, parmak izi ve kişisel bilgiler alınacak. Bu bilgiler dijital dosyada saklanacak ve sonraki girişlerde yalnızca kimlik doğrulaması yapılacak.
Biyometrik pasaport sahipleri, uygun giriş noktalarında self-servis geçişlerle süreci daha hızlı tamamlayabilecek.

Muhabir: Zülal Ceylan