Saat 16.30 sularında çıktığı belirtilen yangına, Şemdinli İtfaiyesi, Hakkâri Orman Yangın Söndürme ekipleri, gönüllüler ve jandarma müdahale etti. Ekipler yoğun duman ve sarp arazi koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kaymakam Çalışmalara Katıldı
Şemdinli Kaymakamı Yunus Emre Akpınar, yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarına bizzat katıldı. Kaymakam Akpınar yaptığı açıklamada, “Tedbir amaçlı olarak yangına yakın Karaağaç mezrasında bulunan bazı haneleri boşalttık. Yangın devam ediyor, ekiplerimiz yoğun çaba harcıyor” dedi.
Bölgedeki Durum
Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiğini, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirtti. Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme sürerken, vatandaşlar da gönüllü olarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.





