ABD Başkanı Donald Trump'ın, Hamas ve İsrail tarafından kabul edilen Gazze planının kabul edilmesinin yankıları sürüyor. Hamas ve İsrail'in, Mısır'daki müzakerelerde Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkes anlaşması imzaladı.
Son gelişmelerin ardından gelecek hafta Mısır'a resmi ziyarette bulunacak olan ABD Başkanı Donald Trump'ın, Mısır ziyaretinde geniş kapsamlı bir Liderler Zirvesi düzenlemeyi düşündüğü iddia edildi.
Trump'ın düzenlemeyi planladığı, Gazze konulu Liderler Zirvesi'ne Türkiye başta olmak üzere, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın davet edileceği öne sürüldü.
ABD basınında yer alan habere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelere davet gönderdi.




