Massachusetts eyaletindeki Tufts Üniversitesi'nde Fulbright burslusu olarak doktora yapan Öztürk’ün yaklaşık 6 haftadır gözaltında tutulduğu Louisiana’dan Vermont’a nakledilmesine ilişkin ABD hükümetinin yaptığı itiraz, New York’taki mahkeme tarafından reddedildi.

Temyiz heyetinde yer alan yargıçlar, ABD Adalet Bakanlığından, Vermont Federal Bölge Mahkemesi'nin verdiği nakil kararına uymasını istedi.


Mahkeme, Öztürk’ün en geç 14 Mayıs’a kadar Vermont’taki Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’ne (ICE) ait bir gözaltı merkezine nakledilmesine karar verdi.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) Direktör Yardımcısı Esha Bhandari, kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Hiç kimse siyasi görüşleri nedeniyle tutuklanmamalı. Rümeysa Öztürk’ün gözaltında geçirdiği her gün fazladır." ifadelerini kullandı.

Trump'tan Ahmed Şara yorumu: Sert ve gerçek bir lider! Trump'tan Ahmed Şara yorumu: Sert ve gerçek bir lider!

Öztürk’ün tutukluluğuna itirazı ve kefaletle serbest bırakılması talebi, 9 Mayıs’ta Vermont’taki federal mahkemede yapılacak duruşmada değerlendirilecek.

Kaynak: AA