Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2407.10
BIST 100
10272.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Temmuz 2014

İSRAİL BİR DEVLET MİDİR?

Vikipedi'ye soracak olursak İsrail, Ortadoğu'da, Asya ve Afrika kıtalarının kesiştiği yerde bulunan bir devletmiş. Coğrafi olarak, Asya kıtasındaymış. Batısında Akdeniz, kuzeyinde Lübnan ve Suriye, doğusunda Ürdün, güneyinde ise Mısır ve Kızıldeniz ile çevriliymiş. Başkenti Knesset (İsrail Meclis) kararına göre Kudüs'müş. Ancak bu durum Birleşmiş Milletler tarafından tanınmamaktaymış. İsrail, nüfusunun çoğunluğu Yahudi olan tek devletmiş.

İkna oldunuz mu İsrail'in bir devlet olduğuna?

14 Mayıs 1948'de kurulduğundan beri, topraklarını işgal ettiği Filistin halkına aralıksız bomba yağdıran, Filistin halkını sistematik olarak işkenceye tabi tutan, hiçbir hedef gözetmeksizin kadın, çocuk binlerce sivili katleden ve en basit insani gereksinimlerini bile karşılayamasınlar diye iğneden ipliğe her şeye ambargo koyan, bir devlet olabilir mi?

Dünyamız 14 Mayıs 1948'den beri, uluslar arası hukuku defalarca ihlal eden, buna karşılık hiçbir yaptırım ile karşılaşmadığı gibi başta ABD olmak üzere Batı'nın ve Doğu'nun emperyal güçlerinden sürekli teşvik gören ve masum Filistin halkına sürekli ölüm kusan bu aygıt, tam olarak nedir?

66 yıl.

İsrail kurulalı tam 66 yıl olmuş.

Cinayete kurulmuş gibi aralıksız bir biçimde cinayet işliyor.

Bir cinayet makinesi olsa 66 yılda teklerdi, arızalanırdı.

Bir cinayet makinesi olsa 66 yılda cıvataları gevşer, yağı eksilir, su kaynatır, randımanı düşerdi.

Bir cinayet makinesi olsa 66 yılda eskir, bozulur, kullanılamaz hale gelirdi.

İsrail 66 yıldır savunmasız insanların üzerine ölüm yağdırıyor.

66 yıldır savunmasız insanların üzerine ölüm yağdıran bu aygıt, bir devlet olabilir mi?

Hitler geldi. 9 sene iktidarda kalabildi. Savaşları da despotluğu da bu 9 sene içerisindeydi.

İsrail, Hitleri aratmayan pratikleri ile 66 yıldır insanlığa karşı suç işliyor.

Şaron gidiyor Netanyahu geliyor, Rubin gidiyor Perez geliyor; durum değişmiyor. Bunu şöyle de düşünebiliriz. Diyelim ki Hitler savaşı kaybediyor, intihar ediyor ve bir devir kapanıyor. Sonra yerine başka bir Hitler geliyor. O da yakıyor, yıkıyor ve gidiyor. Sonra onun da yerine başka bir Hitler geliyor ve bu sürekli böyle devam ediyor.

İsrail 66 yılda dünyanın gözü önünde en az 7-8 tane Hitler eskitti.

İsrail'in son Gazze saldırısının ardından"Filistinli anneler de oğulları gibi ölmeliler" diyenİsrailli vekil Ayelet Şaked, İsrail adı verilen aygıtın resmi ideolojisini son derece net bir biçimde ortaya koydu aslında.

Ne diyordu Şaked ?

"Bütün teröristlerin arkasında onları destekleyen onlarca kadın ve erkek var. Hepsi bizim düşmanımız ve onların kanı elimizde olmalı. Bu oğullarını çiçeklerle cehenneme yollayan anneler için de geçerli. Onlar da oğullarının izinden gitmeli. Yılanların yetiştikleri evler de yıkılmalı ki, daha fazla yılan yetişmesin."

Siyonizm gibi bir ideolojiye bağlı, ordusu vatandaşlarının tümünden oluşan, kendisi dışındaki herkesi doğal düşmanı olarak gören ve nükleer silahlara sahip olan İsrail'in ontolojisi, devlet olmaya müsait değil.

İsrail'i illa bir mukayeseye tabi tutacak olsak, bunu başka bir devlet ile yapmak çok zor.

Bu mukayeseyi ancak Hannibal Lecter tarzı seri katiller ya da psikopatlarla yapabiliriz.

Öyle katil profilleri var ki mesela sadece öldürmekle yetinmiyor. Kurbanının evini de yakıyor, yıkıyor. Ya da kurbanının geride ailesini de bırakmıyor onları da öldürüyor. Bazısı sadece kadınları, bazısı sadece çocukları öldürüyor. Bazısı özel günlerde öldürüyor.

Şimdi bakıyorsun.

Kurbanlarının mukaddes günlerini seçiyor. Mesela Ramazan. Bombardımanı sahurda fazlalaştırıyor. Sadece erkekleri değil kadın, çocuk tüm aile fertlerini hedef alıyor. Bir de kesinlikle her kurbanın evini de yerle bir ediyor.

Nasıl bir profil çıktı ortaya?

Cinayet masası dedektifleri ne der?

Ya da sorumuzu tekrar soralım: İsrail bir devlet midir?

[email protected]

@_aydinali