Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2442.13
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Ağustos 2018

ABD NATO'dan çıkar mı?

Son yıllarda özellikle Türkiye için kullanılan söylemlerin başında, Türkiye'nin NATO'dan çıkması geliyor. Acaba önce Türkiye mi NATO'dan çıka(rıl)cak, yoksa ABD mi? Yakın zamanda böyle bir durum mümkün görünmüyor.

TRUMP (Evanjelizim), ABD'nin çöküşünün yolunu açmıştır. Gün gelecek belki de bütün dünya, Donald TRUMP'a teşekkür edecek. TRUMP, ABD'nin emperyal gücünün ve dolar imparatorluğunun ciddi derecede sorgulanmasına yol açtı. Bu sayede ABD'nin dünya liderliği de sarsılabilir.

Dünyayı yöneten asıl güç paradır. Türkiye, dünyaya bir para birimi önermeli ve bu para birimini şimdiden tasarlamalıdır. Para biriminin ismi adalet ya da barış (selam) lirası olabilir. ABD'nin dünya liderliğini zayıflatmaya para birimi ile başlanabilir.

Dünya, ABD'ye karşı, hiç olmadığı kadar uygun bir konjoktür yakalamıştır. Bu cesaretin en büyük kaynağı elbette Türkiye (Erdoğan)'dir. Dünya 5'ten de 1 (ABD/İsrail)'den de büyüktür. Türkiye şimdiden bunu bütün dünyaya ispatlamıştır. Ancak Türkiye bu konuda yalnız kalmamalıdır.

Dünyayı her dönem, güçlü bir imparatorluk/devlet yönetmiştir. Dünyayı yöneten büyük imparatorluklar tarihte kaldı. ABD de bir gün dünya liderliğinden düşecektir. Bu boşluk ABD'den daha beter ve acımasız olabilecek güçler (Çin, Rusya, AB,u2026) tarafından doldurulmamalıdır.

Türkiye böyle bir döneme hazırlık yapmalıdır. Türkiye, yeni bir dünya düzeni (Selam/PaxAnAdolu) kurma yolunda stratejiler geliştirmelidir.

Dünyayı ADİL bir şekilde yönetebilecek tek devlet, TÜRKİYE'dir.

AB, ÇİN, RUSYA,u2026 gibi bir güç, ABD'den daha adaletsiz ve daha acımasız olabilir.

Yeni bir dünya (düzen/pax) kurmanın yolu elbette ekonomik güçten geçer. Ekonomik güçle birlikte önemli bir diğer faktör, nükleer güç.

NATO'dan önce kim çıksın?

Türkiye şimdilik NATO'dan çıkmak yerine, ABD'nin NATO'dan çıkması için hamleler yapmalıdır. Zamanı gelince NATO'dan çıkmak da gündeme gelebilir. Henüz zamanı değil. Türkiye yeni bir dünya düzeni kurmadan NATO'dan çıkarsa, NATO büyük bir engel olur.

Zamanı gelince, Türkiye NATO'dan kendi iradesiyle çıkabilir ya da NATO'nun karar alıcı mekanizmalarında daha önemli bir konuma da gelebilir.

Türkiye, nükleer silahları kendisi üretmeden, NATO'dan çıkmayı gündemine almamalıdır. Türkiye, kendi üretimi nükleer silah sahibi olduktan sonra, NATO'dan çıkma gündeme gelir.

Dünya bir konjoktür yakalar ve ABD, NATO'dan çıkartılıp yerine; Pakistan, Rusya, Endonezya,u2026 gibi ülkeler alınabilir. Ya da ABD'nin gücünün dengelenmesi sağlanabilir.

Bugün ABD'nin en önemli/büyük (belki de tek) müttefiki, İsrail terör devletidir. Neredeyse bütün dünya İsrail'e karşıdır ama, ABD korkusu İsrail'i yaşatmaktadır. Bugün İsrail ve ABD hiç olmadığı kadar dünyanın hedefindedir. Bu da dünya insanlığı için büyük bir avantajdır.

Türkiye; Amerika kıtasında ekonomik bir birliğin temellerini de atabilir. Venezuela, Brezilya, Meksika, Küba,u2026 bir araya getirilebilir. ABD'yi Amerika kıtasında durdurabilecek hamleler yapmak lazım. ABD; Amerika kıtasında ve İsrail zayıflatılarak durdurulabilir.

***

Türkiye bu konjoktürde son derece stratejik hareket etmelidir. Yani bir dünya düzeni (PaxTurkey-PaxAnAdolu) kurmanın elbette bir maliyeti olacaktır.

1. Diplomasi dili kullanılmalı

2. Spor (özellikle futbol) üzerinden hareket edilmeli

3. Adeta saman altından su yürütülmelidir.

4. Madenlerimiz (bor, uranyum, kaya gazı, petrol, toryum,u2026) fazla göze batmadan işletilmelidir.

5. u2026

***

MASON Localarına bir operasyon yapılabilir mi?

Mason localarına operasyon yapmanın altyapısı şimdiden oluşturulmalıdır. Zamanı gelince, Türkiye'deki bütün mason locaları kapatılmalıdır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yaptığı gibi stratejik hareket edilmelidir. Türkiye'nin bu adımı, MASON localarını kapatma girişimi, kelebek/domino etkisi yapar ve dünyadaki bütün mason localarının kapatılmasının yolunu açar. Bütün dünya masonlardan rahatsızdır ama, ilk adımı atacak cesur bir ülke (TÜRKİYE) ve cesur bir lider (ERDOĞAN) gerekiyor. Türkiye, bütün dünyayı MASONİK düzenden kurtarabilir. Dünyanın DİNİ/rejimi/sistemi masonların yönetimindedir.

Türkiye, dünyanın dinini/sistemini/rejimini değiştirecektir. Türkiye'nin liderliğinde, dünyanın dinini değiştireceğiz. Dünyanın dini, ADALET (İSLAM) olacaktır.

***

"Devletin dini adalettir, dinin devleti de özgürlüktür" Hz. Ali (R.A)

***

NOT: Bütün okuyucularımın Kurban Bayramını kutluyorum.