Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.75
BIST 100
9093.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Şubat 2023

​Deprem bombası

Türkiye’nin bölünmesi projesine karşı kalkan olmuş illeri vuran asrın felaketinin Türkiye’ye diz çöktüremediğini gören ABD Kurtarma Ekibinden John Morrison, Türkiye’nin felaketler karşısında son derece dirençli bir ülke olduğunu söyledi.

İkisi yedinin üzerinde üçü altının üstünde olmak üzere kısa sürede 10 ilimize şoku yaşatan Kahramanmaraş depremlerinin hemen ardından terörden hükümlü eski siyasetçi Selahattin Demirtaş’ın asker sevgisi depreşti. Sadece Demirtaş değil, ne kadar PKK terör sevici, ne kadar FETÖ müzahiri, hatta ve hatta dünyaya solundan bakan ne kadar kişi ve kuruluş varsa , depremden çok askerin sahaya zamanında çıkmadığını bu yüzden de ölüm olaylarının fazla olduğunu iddia ettiler.

ABD’nin boyunduruğuna alışmış bu avane tıpkı güçlendirilmiş parlamenter sistem mavalı gibi eskiden askerin EMASYA (Emniyet, Asayiş, Yangın) görevi olduğunu, 1999 depreminde 34 bin askerin sahaya inip kurtarma faaliyetlerine katılarak binlerce canı kurtardıklarını söyleyip duruyorlar. Oysa 7.4’lük Marmara depreminde 18 bin 744 kişi hayatını kaybetti. Devlet resmen çöktü. Günlerce hatta haftalarca depremzedelere ulaşılamadı. Bunu bizzat Adapazarı’nda takip ettim. 2023 depreminde ise dokuz saat ara ile 7.7, 7.6 bu iki deprem arasında ise 3 tane 6’dan büyük deprem meydana geldi. Yani her iki deprem büyüklük olarak, etki alanı olarak karşılaştırılamaz.

Demirtaş ve FETÖ’cülerin bu asker sevgisinin nerden çıktığını 2002’de Nevada çölünde bin yılın meydan okuması adı altında Millennium Challenge tatbikatının senaryosuna bakıldığında yakinen anlıyoruz. Özetle senaryoya göre, Akdeniz’de bir ada sorunu yaşayan, farklı etnik gruplar barındıran bir ülke, iki kıtada toprakları olan bu ülkenin stratejik boğazları var. Yunanistan’la sorunları olan bu ülkede büyük bir deprem oluyor. Sivil hükümet depremle mücadelede yetersiz kalıyor. Kaos oluşuyor ve Silahlı kuvvetler yönetime el koyup uluslararası yardım çağrısı yapıyor. Çağrıyı alan ABD yardımlarını askerler vasıtasıyla gönderiyor. Çatışma çıkıyor. ABD 96 saat içerisinde o ülkeyi işgal ediyor. Özetle depremle yıkılan bu ülke darbe sonrasında ABD tarafından işgal ediliyor.

Bu senaryoya sadece bizim terör seviciler değil, The Economist, ‘sivil hükümet bu işle baş edemez, asker gelsin’ başlığını atıyor. Bizim muhalefetin askeri sahaya çağırmasının ardındaki gerçek Türk Kara Kuvvetlerinin dört ordusundan biri olan Malatya’da konuşlu İkinci orduyu sahaya çekerek sınırda zafiyet oluşturmak.

Teröristlerin ağzı ile konuşan sosyal medya propagandistleri Hatay’da baraj patladı, trafik felç, ambulanslar kurtarma ekipleri depremzedelere ulaşamıyor türünden yalanlarının yanında özellikle ABD’nin sızdırdığı grupların yağma ve hırsızlık olayları ile sivil yönetimi zayıf gösterme çabaları algı operasyonunun başka bir boyutu.

Bu kadar delil üzerine HAARP’ten deprem bombasına kadar, depremin yapay sebeplerle tetiklendiğine dair birçok senaryo dolaşıyor piyasada. Bu senaryolardan biri de ABD ile irtibatlı şirketlerin Pazarcık’ta petrol araması bahanesi ile deprem bombası patlattıkları iddiaları. Yapay depremlerin petrol sondaj kuyuları ile yapılabileceğine dair onlarca makale bulunuyor.

Rus sosyal medya hesaplarının yanı sıra Romanya Senatörü Diana L. Sosoaca da Türkiye’nin yapay depremlerin en büyüğü ile karşı karşıya olduğunu iddia ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Edward Price, SS George H. W. Bush uçak gemisinin Türkiye’ye yönlendirilmeden önce depremde üç ABD vatandaşının da öldüğünü söylüyor. Price, ABD personeli arasında ilk yardım ekipleri, tehlikeli madde ve lojistik teknisyenleri ile mühendisler ve tıbbi uzmanlar olduğunu belirtiyor. Bize Pazarcık’ta öldükleri bilgisi ulaşan bu Amerikalıların nerede öldüğünü açıklamayan Price, tehlikeli madde teknisyenlerinin depremde ne iş yapmak için gönderdiklerini de açıklar her halde.

Türk milleti, 15 Temmuz darbe girişimini püskürttüğü gibi Millennium Challenge senaryosunu birlik ve beraberlik içinde püskürttü. Depremin hemen ardından, hırsızlık, yağma provokasyonlarından, baraj çöktü yalanına, yardım gelmiyor dezenformasyonundan, asker sahaya sürülmedi propagandasına kadar yüzlerce beşinci kol faaliyeti başta acılı kardeşlerimiz olmak üzere toplumun sağduyusu ile bertaraf edildi. Bu saatten sonra da Yunanistan’ın navtex ilanıyla ya da karasularını 12 mile çıkarma deliliğiyle yürütülecek bir senaryoya karşı Türkiye seferberlik halinde hazır bulunmalıdır. Türkiye seçimlere kadar onlarca oyunla karşılaşacağı mukadder görünüyor. Devletsiz millet, milletsiz devlet olmayacağı gerçeğiyle atamaz Kanun-i Sülayman Han’ın

Halk içinde mutebere bir nesne yok devlet gibi

Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi…

Sözlerini kulağımıza küpe yapalım vesselam…..

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan