Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2440.96
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Nisan 2019

Canan Kaftancıoğlu görevden alınmalı

Ermeni bile soykırım demiyor ama, Canan hanım soykırım var diyor. Çocuğu PKK’da olan kaç Kürt, Canan Kaftancıoğlu gibiler kadar PKK seviciliği yapıyor. CHP İstanbul il başkanı Kaftancıoğlu hala görevinin başında. CHP, hangi yüzle Kürtlere; PKK’ya karşı, şiddete karşı mesafeli olun diyebilir. Çocukları PKK tarafından dağa götürülen Kürtler PKK’yı bırakıyor da CHP neden PKK’yı bırakmıyor? Canan gibiler CHP’ye yakışıyor mu? Canan’ı CHP İstanbul il başkanı olarak tutan güç hangi güçtür? CHP, Canan Kaftancıoğlu gibilerle Türkiye’yi nasıl bir arada tutabilir. Canan PKK’lı mı CHP’li mi? CHP yönetimi ne zaman Canan Kaftancıoğlu’nu İstanbul il başkanlığından alacak?

Hormonlu İttifak (PKK-CHP-FETÖ)

PKK’nın başındaki birkaç yarım akıllı, Cumhuriyeti kuran parti olan CHP’yi adeta parmağında oynatmıştır ve oynatmaya da devam ediyor. PKK, Doğu illerinde kaybederken, Batı illerinde CHP üzerinden kazanmıştır. CHP’ye kazandırarak kazanmıştır. Bu açıdan bakıldığında, 31 Mart seçimlerinin en büyük başarısı PKK’nındır.

Hayret verici olan ise; PKK’lılar bile PKK’yı bırakıp, kaçıp geliyor ve TSK’ya teslim oluyor ama, CHP bir türlü PKK’yı bırakmıyor. PKK ile CHP’yi bir araya getiren akıl neler planlıyor acaba? Kürtler PKK’yı bırakırken, PKK’dan gün geçtikçe uzaklaşırken, … CHP neden PKK’ya can simidi oluyor? PKK, Kürtlere: “CHP bile bizi destekliyor siz neden desteklemiyorsunuz?” diyerek, meşruiyeti için bu ittifakı bir araç olarak kullanıyor.

PKK boşuna CHP’ye sızmamıştır. Bu sızma aklı, PKK’nın tepesindeki birkaç yarım akıllının işi değildir. Cumhuriyeti kuran partiye Cumhuriyeti bölmeye, yıktırmaya çalışıyorlar.

PKK HDP’den çıkmadı, HDP PKK’dan çıktı.

HDP, legal bir yapılanma olarak görülebilir. Teoride HDP bir siyasi partidir ama, pratikte HDP siyasi bir parti değildir. IŞİD’in bir parti kurması ile PKK’nın HDP’yi kurması aynıdır. HDP diye bir şey yoktur, PKK diye bir şey vardır. HDP’nin parti olması, yasal/kanuni bir durum değildir. HDP’nin parti olması fiili bir durumdur. Suçlu suçludur, suç sayıyla ölçülmez. Terör örgütünü destekleyen suç işler. Suçlu sayısının fazla olması suçu suç olmaktan çıkartmaz. Yapılması gereken, HDP’yi marjinalleştirmek için stratejiler geliştirmektir. HDP (PKK) ile CHP/Türk solu ittifakını tamamen engellemektir. CHP’nin HDP üzerinden PKK’ya can simidi olmasını engellemektir.

Kim ne istiyor?

Yerel seçimleri geride bıraktık. Fakat neredeyse bütün aktörlerin yaptığı hesaplar yeni bir seçim üzerine. Daha doğrusu bir erken seçim üzerine kurulu. Böyle bir ihtimal olsa da olmasa da muhtarlık seçimleri dışındaki bütün seçimlerin (cumhurbaşkanlığı, genel seçimler ve yerel seçimler) bir arada yapılacağı bir seçim sistemi kurulmalı. İstikrar için bu gereklidir. Gelelim aktörlerin ne istediğine …

AK Parti ne istiyor?

AK Parti ve Erdoğan, İstanbul seçimlerinin yenilenmesini istiyor. İstanbul seçimleri yenilenir ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesini alırsa, 4 yıl boyunca seçim yok. Seçim yenilenmezse ya da yenilendiği halde AK Parti İstanbul’u alamazsa, bizi, genel ve yerel seçimlerin bir arada yapılacağı bir erken seçim bekleyebilir. AK Parti özellikle büyükşehir belediyelerinin çoğunu kazanmak istiyor. Erdoğan 2023 sürecini ciddi bir sorunla karşılaşmadan geçmek istiyor. Bazı dış ve iç odaklar ise; 2023 sürecini engellemek istiyor.

MHP ne istiyor?

MHP de AK Parti gibi şimdilik bir erken seçim istemiyor. MHP’nin kararında da İstanbul seçimlerinin yenilenip yenilenmemesi etkili olacaktır. Erken seçim kararı yine MHP üzerinden verilebilir. Düğümü YSK ve İstanbul seçimlerinin yenilenmesi çözecek.

Saadet Partisi ne istiyor?

Saadet Partisi pusuda ve dört gözle AK Parti’nin bölünmesini bekliyor. Saadet Partisi, AKP’lilerin yeni bir parti kurmasını istemiyor. AK Parti’den ayrılan AKP’lilerin, yeni bir parti kurmadan Saadet Partisi’ne gelmelerini istiyor. AKP’lilerin kuracağı bir partinin, Saadet Partisi’ni tamamen marjinal hale getireceğinden korkuyor. SP aynı zamanda, ihtiyar heyetini değiştirmeden yoluna devam etmek istiyor. Türkiye’nin en genç ihtiyarlarının yönettiği parti olan SP, mezarlığa en yakın yerde siyaset yapmaya devam edecek.

CHP ne istiyor?

İstanbul seçimlerinin sonuçlanmasını bekleyen CHP, elbette bir erken seçim istiyor. İstanbul seçimlerinden sonra, PKK ile birlikte ülkeyi krize sokarak, devleti yönetilemez hale getirip, sokak gösterileriyle erken seçime zorlamayı planlıyor. CHP tabanının bir kısmı, rejimi tehlikede görüyor ve CHP yönetimi de bu korkuyu besleyerek kullanmak istiyor. CHP’nin en büyük hedefi erken seçim. Bunun için de elinden gelen her yolu zorlayacak. Sarı/lacivert/kırmızı/siyah,… yelekli gösteriler dahil olmak üzere her yolu deneyecek. Buna HDP üzerinden PKK ile tam bir ittifak da dahil.

İYİ Parti ne istiyor?

İYİ Parti de erken seçimden yana. İYİ Parti’de en büyük tehditler; ERDOĞAN, PKK ve Suriyeliler olarak görülüyor. İYİ Parti için Erdoğan’ın devrilmesi PKK ve Suriyelilerden daha önemli. Erken bir seçimde İYİ Parti’nin artık CHP’ye ihtiyacı yok. Bu da CHP ile İYİ Parti’nin arasının bozabilir. İYİ Parti erken seçimle iktidara gelmenin hesaplarını yapıyor. İYİ Parti’nin bir konsept değişikliğine ihtiyacı var. Erdoğan’ı en büyük hedef yapmakla başarılı olunmaz.

AKP’liler ne istiyor?

AKP’liler yeni bir parti kurmak istiyorlar. Onların da asıl hedefi Erdoğan. FETÖ mağdurlarına güveniyorlar. Tabanlarını bunun üzerine kuracaklar. Daha çok, İYİ Parti’ye kayan FETÖ tabanı da AKP’lilerin parti kurmasını bekliyor. AKP’lilerin yeni partisinden ‘huzur’ bekliyorlar. Eski günlere, eski gücüne tekrar kavuşmanın ve Fethullah GÜLEN ölmeden toparlamanın hesaplarını yapıyorlar. Fetullah Gülen, AKP’liler parti kurmadan ölürse, toparlanma daha zor olacaktır.

İhanet Partisi mi geliyor?

Buradan uyarıyorum. Tarihe hain olarak geçebilirsiniz. Toplum sizleri, Erdoğan’a ihanet edenler olarak tarihe geçirebilir. Bir parti kurmak ya da Erdoğan’ın karşısında konumlanmak için geçerli hiçbir nedeniniz yok. AK Parti’nin Refah/Fazilet sürecine benzer bir süreç planlıyorsunuz ama, hiç gerçekçi değil. AK Parti olmasaydı, Fazilet/Saadet çizgisi marjinalleşip gidecekti. AK Parti’nin kuruluş sürecinde haklı sebepler ve bir dip dalga talebi vardı. Vesayeti kırmanın tek yolu da buydu. Siz bir parti kurarak, AK Parti’nin oylarını kısmen düşürerek, sadece CHP gibi partilere faydalı olursunuz. Bu durumda millet de tarih de sizi affetmez.

Unutmayın, Erdoğan'a ihanet eden hiç kimse iflah olmadı.

ABDullah ÖCALAN, Fethullah GÜLEN, … belalarını buldular. Uzatılan ele ihanet ederek rezil ve perişan oldular.

Davutoğlu, Gül, Babacan,… Gibiler… siz de bu listeye girmek istiyorsanız siz bilirsiniz.

Türkiye’nin 2. Kurucu Partisi AK Parti

Türkiye’nin 1. Kurucu partisi, Kurtuluş Savaşı sonrası CHP ise, 2. kurucu partisi de 15 darbesi sonrası, 2. Kurtuluş Savaşı veren ve yeni bir devlet kuran AK Parti’dir. AK Parti, Erdoğan sonrasında da uzun yıllar devam edebilecek bir kurumsallaşma sağlamıştır. Birçok badire atlatan AK Parti, bu badireyi de atlatacaktır.

FETÖ ne istiyor?

FETÖ de erken seçimden yana. AKP’lilerin yeni bir parti kurarak kendilerini huzura kavuşturacaklarını bekliyorlar.

ERDOĞAN ölsün de gerisi önemli değil. FETÖ için en büyük hedef Erdoğan’dır. Erdoğan devrilmediğine göre tek yol ölümünü beklemek. Erdoğan’ın Gülen’den önce ölmesini arzu ediyorlar. Gülen eğer Erdoğan’dan önce ölürse, yurtdışında da tamamen dağılabilirler. Onun için bütün stratejileri erken seçimle AK Parti’nin ciddi oranda oy kaybetmesi ve Erdoğan’ın da rezil olması. Erdoğan’ın ölmekten daha beter olmasını istiyorlar. Onlar da PKK ve CHP ile birlikte sokağa çıkağa çıkacakları günleri iple çekiyorlar.

PKK ne istiyor?

Erken seçim PKK’nın gündeminde de var. Ama PKK daha çok Türkiye’nin tamamen karışarak bir iç savaş yaşamasını ve Irak, Suriye, … gibi parçalanmasını istiyor. PKK bu amacını hızlandırmak için CHP’ye sızmıştır. CHP’nin başlatacağı bir sokak hareketi de PKK’dan tam destek görecektir. PKK dağa eleman götüremiyor. Sokağa da HDP üzerinden kimseyi çıkaramıyor. CHP üzerinden bunu yapabileceğini düşünüyor. PKK artık tabanını/Kürtleri HDP üzerinden sokağa çıkaramıyor, CHP üzerinden bunu deneyecek.

CHP’ye yeni HDP rolü veriliyor

PKK için CHP yeni partisidir ve HDP’nin yerine artık daha çok CHP’yi kullanacak. Saadet Partisi bunun için kullanılmaya çalışıldı ama Saadet ciddi bir tabana sahip olmayınca etkisi sınırlı kaldı. Bundan böyle CHP’ye HDP rolü verilmeye çalışılacak. PKK’nn yeni HDP’si CHP olacak gibi görünüyor. Bu da CHP’nin kendisini kullandırıp kullandırtmayacağına göre şekil alacak. Amaç (Erdoğan’ı devirmek) birlikteliği olursa, bizi ciddi sıkıntılar bekliyor.

PKK, Erdoğan ve Öcalan’ın ölümünü bekliyor

PKK dört gözle; Abdullah ÖCALAN ve ERDOĞAN’ın ölümünü bekliyor. Büyük ihtimalle, PKK’yı Türk-Kürt savaşına yol açacak büyük Kürt isyanı için kullanmak isteyenler de bunu bekliyor. Yapılan bunca (ABD silahları) hazırlık zamanını bekliyor. PKK’nın henüz ABD’den gelen ağır silahları Türkiye’ye karşı kullanmaması da bunun bir işareti. En uygun zaman bekleniyor. ABD (İsrail)’nin İran’a müdahalesi de PKK ve İsrail için bir alan açacaktır. Türkiye’yi parçalamak isteyenler; İran’a müdahale, Erdoğan ve Öcalan’ın ölümü, hatta Gülen’in ölümünü de buna ekleyebiliriz. Bunları hesaba katarak plan yapıyorlar. Bugünlerde PKK’nın en büyük propagandası, Erdoğan’ın Kürt düşmanı olduğu üzerine. Kürtleri, bu büyük ve etkisiz yalana inandırmaya çalışıyor. Son vuruş için en uygun zaman bekleniyor.

Çözüm süreci sakızı

Sürekli çözüm sürecinde olan bazı olaylar eleştirilerek, CHP ile PKK ittifakı meşrulaştırılmaya çalışılıyor. AK Parti ve Erdoğan, çözüm süreci ile Kürtleri kazanmak için, PKK ile diyaloğa girdi. Erdoğan, PKK’ya silah bıraktırmak için elinden gelen her şeyi yaptı. Ama PKK sürece ihanet ederek silah bırakmadı. Türkiye yine kazançlı çıktı. Her şeyden önemlisi, Türkiye, Kürtleri kazandı. Kürtler büyük ölçüde PKK’dan ve PKK’nın etkisinden kurtarıldı. CHP ve Türk Solu, HDP üzerinden PKK’ya omuz vermezlerse, PKK zamanla marjinalleşir.

Demirtaş suçsuz mu?

ABDullah ÖCALAN’ın 40 yılda yapamadığı tahribatı Selahattin DEMİRTAŞ, 6-7 Ekim olaylarında üç günde verdi. Demirtaş’ın PKK’ya katkısı, ÖCALAN’dan daha fazladır. Suçüstü yakalanmış olan Demirtaş’a hala suçsuz diyen süper beyinliler var.

Demirtaş suçsuzsa, ABDullah ÖCALAN da suçsuzdur.

Demirtaş suçsuzsa, Cemil BAYIK da suçsuzdur.

Demirtaş suçsuzsa, PKK’nın zorla dağa kaçırdığı çocuklar/kişiler neden suçlu olsun?

Demirtaş suçsuzsa; Şeyh Said, Çerkez Ethem, Seyit Rıza,… gibiler neden suçlu olsun?

Kısacası; PKK’lı olmak suç değilse, Selahattin Demirtaş da suçsuzdur.

Selahattin DEMİRTAŞ akan kana çözüm bulmak yerine, hikaye yazarak gün geçiriyor. Son hikayeleri de ‘Devran’ adıyla kitap olarak piyasada. Akan kana çözüm üretmek yerine devran hikayeleriyle meşgul. Binlerce insanın ölümü umurunda bile değil. Çünkü hikaye yazmakla meşgul. Devranın döndüğünü, miadının dolduğunu, PKK’nın Kürtlerin yanında marjinalleştiğinin ve kendi döneminin de kapandığının farkında bile değil. Hala hapisten çıkınca bir kahraman olacağını, Kürtler için umut olacağını hayal ediyor. Bu devran döndü artık, Demirtaş. Sen de PKK da ABDullah ÖCALAN da tükendiniz artık. Devran döndü uyan artık.

PKK’ nın en temel özellikleri

PKK, iç ve dış destekli; bir Kürt, Ermeni, Alevi, Komünist,… ittifakıdır. Beyni dış güçler (ABD, İsrail,…) , gövdesi karışık, ayakları ise içerdeki (Kürt, Ermeni, Alevi, Komünist,…) halkların kandırılarak suça bulaştıklarından oluşuyor. PKK (HDP)’nın en büyük amacı: Türkiye’yi bölüp parçalayarak, Suriye’den daha beter bir duruma getirmektir. Bu dörtlü sacayaklarını PKK’dan kurtarmak gerekiyor.

FETÖ meselesi kabak tadı vermeye başladı artık

AK Parti’nin geçmişte cemaat olarak görülen yapıyla ilişkisi, anakronik bir şekilde istismar ediliyor. Sürekli FETÖ üzerinden AK Partili siyasetçiler suçlanmaya çalışılıyor. Bunu söyleyenlerin, ileride birer çocuk tecavüzcüsü olarak karşımıza çıkacağını nereden bilelim? Şimdiden ileride bazı kişilerin suç işleyeceğini göz önünde bulundurarak bir muamele yapılabilir mi?

Türkiye’nin yeni PKK stratejisi ne olmalıdır?

PKK’nın tamamen bitmesinin şimdilik Türkiye’ye bir faydası yok. Türkiye’nin PKK stratejisi; PKK’yı tamamen bitirmek üzerine değil, PKK’yı marjinalleştirmek üzerine olmalıdır. Kandil belli bir süreye kadar kalmalıdır. PKK Suriye’den tamamen çıkarılarak, Kandil’e hapsedilmelidir. PKK, Türkiye için kontrol altındaki bir orman yangını gibi olmalıdır. Türkiye, Kandil’de askeri üs kurmalıdır. Zamanı gelir Türkiye PKK’yı … Türkiye’nin Kandil’de askeri üs kurması için PKK şimdilik gereklidir. PKK tamamen biterse, PKK yerine yeni bir (İslamcı) örgüt kurulur. Tehdit daha da güçlenir.

PKK’nın marjinalleşmesi için yapılması gerekenler;

PKK’yı ancak Kürtler marjinalleştirebilir. Kürt Halkı PKK’yı zamanla marjinal hale getirecektir.

PKK’nın zarar verdiği, özellikle Kürt kökenli kişilerin isimleri, en çok destek aldığı il ve ilçelerde kullanılmalı. Futbol statları, okullar, havaalanları,… gibi yerlere; şehit edilen öğretmen, Güvenlik Korucusu,… isimleri verilmelidir. Diyarbakır Havaalanı’nın adı Yasin BÖRÜ Havaalanı olabilir ya da Şerafettin ELÇİ Adı yerine Yüksekova Havaalanı adı değiştirilerek, Yasin Börü Havaalanı yapılabilir. Yasin sembolik bir isim.

TürkAzEr Birliği (Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan)

Azerbaycan ile birleşmenin ve Orta Asya’ya açılmanın zamanı artık gelmiştir. Ermenistan ve Ermenistan politikaları buna engel değildir. Ermenistan sınırındaki kapılar çoğaltılarak, Ermenistan fiili olarak ele (yumuşak işgal) geçirilebilir. AK Parti ve MHP birlikteliği, Rusya ile iyi ilişkiler,… bunu kolaylaştıracaktır. Azerbaycan sonrası sıra Misak-ı Milli (Türk-Kürt) stratejisine de gelecektir. Ermenistan’ın İslam/Osmanlı/Türk kültürü karşısında hiçbir şansı yok. İstediği kadar soykırım desin. Bir yere varamaz. Bir de bakmışsın Ermenistan, Türkiye ile Orta Asya arasında tampon bölge olmaktan çıkmış, Türkiye ile Azerbaycan’ın birleşip tek devlet olmasını sağlayan bir araç olmuş. Bahçeli ve Erdoğan; Orta Asya hamlesi için, iç politik kaygıları bir tarafa bırakıp, Türkiye’nin yumuşak gücüyle Ermenistan’a yumuşak bir geçiş yapabilir. Tavizmiş gibi görünen strateji, Türkiye’yi; hem Azerbaycan ile birleşmeye hem de Orta Asya Türk dünyasına liderliğe taşır. ABD’nin İran’a müdahale edeceği görülmektedir. İran bölünürse; Orta Asya ve Türk dünyasına Büyük Azerbaycan lider olabilir. İran’a müdahale edecek olan ABD ve İsrail ikilisi, bunu da hesaplamıştır.

Ekrem’in mağdurluk edebiyatı

İstanbul seçimleri yenilenirse; CHP, mağdurluk edebiyatı yapma üzerine seçim stratejisi uygulayacaktır. Ekrem ve CHP’nin mağdurluk edebiyatı yapmasının önüne geçilmelidir. Mağdur olan kişi, Sayın Binali YILDIRIM’dır. Binali beyin mağduriyeti üzerinden hareket edilmelidir. Bu arada İstanbul seçimleri yenilenirse; Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un en kısa süreli belediye başkanlığını yapan kişisi olarak tarihe geçecektir. Bu kadar kısa süre içerisinde şımarmanın bedelini de ödemiş olacaktır.

Haftanın twiti

Galip İLHANER@SelamAdalet 23 Nisan 2019

Hz. MUHAMMED ÜNİVERSİTESİ

Türkiye, peygamber efendimiz Hz. MUHAMMED'in adı ile

Dünyanın En Büyük Üniversitesini kurmalı

Hz. Muhammed (S.A.V.) Üniversitesi

Hz. İsa Fakültesi

Hz. Musa Fakültesi

Hz. Ebubekir Fakültesi

Hz. Ömer Fakültesi

Hz. Osman Fakültesi

Hz. Ali Fakültesi

Haftanın Notu: CHP, HDP (PKK) ile ittifak yaptığı müddetçe, ŞEHİT cenazelerine katılmaya hakkı yoktur. Şehit edilen herkes, HDP’nin dağa (PKK) gönderdikleri tarafından şehit edilmektedir.