Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Zaman durur bazen

Tırmandığını unuttunsa öyle duracağına düş ve yeniden tırman; durmaktan daha iyi bu. Ot gibi varolacağına öl ve yeniden diril. Allah, sana verdiği nimetleri hükmu00ee olarak da olsa ölü hale getirmene razı olmayacaktır hiç bir zaman. Seni çevreleyen nimetleri, düşünceleri, inançları, özel olarak hayatı ölü hale getiremezsin. Seni çevreleyen ilahi dünyayı gönlünde öldüreceğine sen git ölümde yıkan, ölüm ab-ı hayatında yıkan ve ebedi hayat bularak geri dön."

(Sezai Karakoç, Yitik Cennet)

Zamanın durduğu anlar vardır. Hayat öylece doludizgin akarken birden düşersin. Sendelenirsin, dizlerin kanar ve öylece kalakalırsın. Derin yaralar oluşur yüreğinde ve bedeninde. Bu yaraların kimi geçici kimi kalıcı hasarlar bırakır. Anlarsın hükmedemediğin bedenin, hükmedemediğin azaların ve hükmedemediğin nice sahip olduğun değerler vardır.

Sen düştüğün ve sorgulamalarla başbaşa kaldığın demlerde yüceler yücesi Rabbim seni tanıklığa, seni sen olmaya, seni kul olmaya çağırır sanki. Hiçbirşey yapamadığın, nutkunun tutulduğu ve teslim olman gerektiğini derinden duyumsadığın zamanlardır anlarsın.

Nice hastalıklar, nice ölümler Rabbe taşıyan arınma durağı gibi hayatımıza akar. Sahibimiz olan Rabbim naif ve derin imtihanlarını öylece haytamızın hızla akan soluğuna doğru gönderir. Birden nefesimiz kesilir, birden an durur. Zaman akmaz, hükmedemediğimiz anın ve olayların karmaşası içinde bocalarken anlarız Yüce Rabbimizin ne kadar merhametli olduğunu.

Hastalık zamanları bir nimet gibi sarıp kuşattığında tutunursun duaya. Hastalık zamanları bir kurtuluş gibi aktığında bedenin tüm azalarına tutunursun seni vareden Rabbinin bağışlamasına ve merhametine. O zaman anlarsın verilende de, alınanda da hikmetler vardır.

Yoktan vareden, merhametlilerin en merhametlisi şerlerde hayır, hayırlarda şerler yaratan Rabbim. Bilmediğimiz, künhüne varamayacağımız ne çok acılı zamanı döşer yorgun anlarımıza.

Yıpranmış yüreğimizin ürpertisiyle ve aniden gelen imtihanların sersemliğiyle döneriz yüzümüzü Rabbimize. Bizi kurtuluşa, bizi felaha, bizi umuda ve bizi cennetlere taşısın diye yüreğimizden akıtırız dualarımızı.

Gözyaşımız sel olduğunda gece yarıları, uzun günlerin umutsuz anlarında sığındığımız Rabbimizdir. Dulalar ancak onadır. Hastalığın çaresi ondadır. Gerçek şifa ondandır. Üzerimize doğru akan imtihanların künhüne varamadığımız zamanların sarsıcı yalnızlığında derin gecelerde dururuz duaya. Seherlerin esenlik sağan zamanlarında dualar hep Rabbimizedir.

Zaman durur bazen. Hayatın hızla akan keşmekeşinde sarsan bir imtihan eşsiz imkan gibi gelir. Şerlerde hayır, hayırlarda şer yaratan Rabbimin merhametine sığınarak duaya duralım. Bilelim ki ne gelirse ondandır. Razı olduğumuzda, teslim olduğumuzda ve tevekkül haliyle duaya durduğumuzda kurtuluşumuz yakındır.

Zamanı yaratan Rabbim, hastalıkların sahibi Allahım! Çaresizliğimizi ancak sana bildirir ve senden yardım dileriz. Sen ki merhametlilerin en merhametlisi olarak tek sığınağımızsın. Bizim sahip olduğumuzu sandığımız her şeyin gerçek sahibi sensin Rabbim. Biliriz ki sen kimseye kaldıramacağını yüklemezsin. Senin engin bağışlamana sığınıyor, sabır, selamet ve kurtuluş istiyoruz. Bizim başka gidecek kapımız yok Rabbim.

Biliriz ki Sen Şafisin, görünür ve görünmez dertlere derman olan yegane Rabbimizsin. Bizleri şifalarından mahrum eyleme Rabbim. Bizleri merhametinle sar ve kuşat. Dağıt yüreğimize abanan kara bulutları. Bizi kurtuluşa taşı Rabbim. Bizi esenliğe, bizi engin bağışınla arınmaya ve dirilişe taşı Rabbim.

Ey Rabbim baharlar gelirken, solmuş ve kurumuş ağaçlara ve otlara verdiğin eşsiz diriliş aşısını hastalıktan bitap düşmüş bedenlere de nasip eyle. Ey Rabbim çölleşmiş yüreklere, kuruyan çatlamış dudaklara, çaresiz bedenlere abı hayat suyunu akıt ki, yeniden yeniden hayat bulsun kurumuş canlar.

Sana teslimiz Rabbim. Senden gelen her şeye razıyız Rabbim. Sen bizleri bağışla, tüm hastalara acil şifalar nasip eyle. Tüm hastalıklarımız için senden kurtuluş ve şifa istiyoruz Rabbim. Dermansız dertlere derman istiyoruz Rabbim. Çaresizlerin Rabbi olan Rabbim, kimsesizlerin Rabbi olan Allahım bizleri affet ve bağışlau2026