Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2507.30
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 May 2022

Kibir Abideleri

Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezi yumurta, tükettiğimiz besinlerin başında gelmektedir. Yumurtanın sağladığı yararları sıralayan beslenme uzmanlarımız sıkça tüketilmesini de öneriyorlar. Aldığımız yumurtanın taze olup olmadığını konusunda uzmanlardan aldığımız bilgilerden ötürüyeterli bilgiye sahibiz diyebiliriz.

Son günlerde arada canları sıkılınca konuşmak için bir araya gelen muhalif ‘altılı masa' da oturanlar yumurta değiller ki, ışığa tutup içlerini görelim veya suya atıp test veya renk testi yapalım. Bir kısmını medyadan bildiğimiz bu malum isimler arasında öyleleri var ki, geçmişte yüzümüze bakmadan yürüyen tiplerdir.

Kimlerden mi söz ediyoruz? Siz tanımasanız bile bu tipler maalesef aramızda, yüzsüzlüklerini saklayıp geçinip gidiyorlar.

Allah, Kasas Suresi 83. Ayetinde “İşte ahiret yurdu! Biz onu yeryüzünde böbürlenmeyi ve bozgunculuk yapmayı istemeyenlere nasîb ederiz. Sonunda kazançlı çıkanlar, fenalıktan sakınanlardır.”, Lokman Suresinde 18. Ayetinde ise,“Kibirlenip de insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Zira Allah kendini beğenmiş övünüp duran kimseleri asla sevmez” buyurmaktadır.

Konfüçyüs“Kendine hayran olanlara kimse hayran olmaz” derken, Peygamber efendimiz de"Kalbinde zerre kadar kibir bulunan kimse cennete giremez" buyurdu. Sahabeden biri “Ya Resulallah, insan elbisesinin ve ayakkabısının güzel olmasından hoşlanır” dedi. Resulullah da “Allah güzeldir, güzeli sever. Kibir ise hakkı kabul etmemek ve insanları küçümsemektir” hadisi ile yazdıklarımızı vuzuha kavuşturmaktadır.

Şimdi malum şahısların isimlerini vererek başıma çorap örmek istemiyorum, onları gayet iyi biliyorsunuz. Siyasi hayatlarına Ak Parti’de ilk adımı atan, daha sonra mesleki bilgi ve becerileriyle taltif edilen bu şahıslar, o günlerde de halktan kopuk yaşadıklarını yakından biliyoruz.

Nedendir bilemiyorum amma bu iki adamı her gördüğümde Şener Şen’in başrolde oynadığı ‘Selamsız Bandosu’ senaryosuyla değil, afişiyle aklıma düşer.

Siyasi rantlarını devşirebilmek için ekranlarda arz-ı endam eden bu iki şahısın kurdukları partileriyle geçmişte görev yaptıkları insanların hata ettiklerinden dem vurarak taraftar toplamaya, hatta Ak Parti tabanından oy devşirmeye çaba gösterdiklerini de biliyoruz. Toplumun hafızasıyla dalga geçtiklerini zanneden bu iki kafadara en büyük dersi milletimiz verecektir.

Bugünlerde dünya ekseninde birlikte yaşadığımız sıkıntıları bahane ederek sokaklarda arz-ı endam edenleri halkımız iyi tanıyor. Yani onların cemaziyülevvellerini gayet iyi biliyor. Bu nedenle bu kibir abidelerinin yüzlerine söyleyecek çok sözümüz var.

Şunu açıkça söylemek gerekirse vefanın zerresi bulunmayan bu iki adama hakaret etmeyi bile kendime zül addediyorum ve’s-selam.